Kinderopvang 0-4 en BSO

Bij Kindcentrum de Klimroos creëren we elke dag een veilige en uitdagende speelomgeving voor alle kinderen. Ook voor de allerkleinsten. Onze babyspecialisten zorgen er met gerichte activiteiten voor dat je baby zich op zijn of haar eigen tempo ontwikkelt in onze dagopvang.

Spelen, leren en ontdekken bij de peutergroep

Spelenderwijs leert je peuter een heleboel. Zo werken we aan de taalontwikkeling van je peuter. Dit doen we door het zingen van liedjes en het benoemen van de dingen die we doen. Voor de woordenschat lezen we elke dag voor. Maar er is ook ruimte voor beginnend rekenen, bijvoorbeeld door elke dag tot 10 te tellen. We benoemen de dagen van de week en leren de begrippen veraf en dichtbij.

Bij een peutergroep maakt je kind snel vriendjes en vriendinnetjes. Je kind ontwikkelt zich gemakkelijker wanneer hij of zij meerdere dagen in een vast ritme naar de opvang komt. Het biedt rust en stabiliteit. Kinderen worden socialer van de opvang, leren rekening houden met elkaar en hoe ze samenwerken met andere kinderen. Ook de pedagogisch medewerkers leren je kind, de behoeftes en zijn of haar ontwikkeling beter kennen. Hierdoor kunnen ze je kind gemakkelijker begeleiden en stimuleren in zijn of haar ontwikkeling. We werken nauw samen met school. Er is een vloeiende overgang tussen opvang en onderwijs. Dankzij Peuterstart is de overstap naar de basisschool een stuk minder groot.

Voor en na schooltijd gezellig spelen met vriendjes

Je kind kan vóór en na schooltijd spelen bij de buitenschoolse opvang (BSO). De pedagogisch medewerkers maken er altijd een leuke middag van! Waar heeft je kind zin in? Hij of zij is de baas! Natuurlijk zijn regels en afspraken belangrijk op de BSO, maar er is ook alle ruimte voor eigen inbreng, het zelfstandig maken van keuzes en het spelen met leeftijdsgenootjes.

Door uitdagende, leerzame en vooral toffe activiteiten aan te bieden, kunnen we aansluiten op de interesses en talenten van je kind. Ook maakt je kind op de BSO kennis met allerlei nieuwe spellen en activiteiten. Zo ontdekt je kind nieuwe hobby’s en talenten.

Meer informatie of inschrijven?

Kijk voor alle opvangmogelijkheden op de website van Kibeo of neem contact op met vestigingsmanager Bernou Hendriks via b.hendriks@kibeo.nl. Zij helpt je graag verder.

Kindcentrum de Klimroos

  • Platinadijk 25, 4706 LK Roosendaal: deklimroos@kibeo.nl
  • Telefoon dagopvang: (0165) 235 414
  • Telefoon peutergroep en BSO: (0165) 235 415
  • Dagopvang geopend van ma t/m vr van 7.30 tot 18.30 uur
  • Peutergroep geopend van ma t/m vr van 8.30 tot 12.30 uur
  • BSO geopend van ma t/m vr, voorschoolse opvang vanaf 7.15 uur, naschoolse opvang tot 18.30 uur.
Spelen, leren en ontdekken